SARA

SARA

Monday, July 7, 2014

Ciklus IV - Hemoterapija

7. Jul

ANC 3900, vise nego dovoljno za pocetak cetvrte hemoterapije. Veceras smo primljeni u bolnicu, prikljuceni na infuziju i ujutru krecemo u nove radne pobede.

8. Jul

Dobar deo dana je prosao bez ikakvih problema, Sara je dobila tri leka, prvi sest sati, drugi pet minuta, a treci ce neprekidno trajati 72 sata. Nazalost kasno popodne je povracala nekoliko puta, tako da iako je odlicno jela tokom dana, slaba vajda.
Sutra je program jos naporniji, jer pored tri pomenuta leka, krecemo i sa osmocasovnim antitelima. 


9. Jul

Iscrpljujuc dan. Bio ne ponovio se. Ukupno devet povracanja, uz dva duga intervala bez mokrenja, prvi posle koga su stavili jednokratni kateter i izvukli malo vise od pola litre tecnosti i drugi kada su ugradili kateter koji ce ostati preko noci. Prilikom stavljanja drugog smo imali velikih problema, pa je na svu muku i to trajalo citavih sat i kusur. Sta reci kada je nekoliko puta zaspala sedeci, jednom crtajuci, jednom igrajuci tablet...
Al nema druge nego da bude bolje sutra, pa u to ime uzdravlje!




10. Jul

Znatno laksi dan nego juce. Nije bilo povracanja, cak je pojela nekoliko pereca i racica. Kateter ce ostati jos neko vreme dok ne utvrde sta je uzrok sto nije piskila. Danas je i tata postao "pacijent" St Jude bolnice, obzirom da su mi vadili krv radi analize kompatibilnosti sa Sarinom, kao buducem donoru u procesu transplatacije kostane srzi.

11. Jul

Konacno jedan dan bez stresa. Sara je ponesto pojela, nije povracala, dobar deo dana je i odspavala, verovatno zbog morfijuma i akumuliranog umora. E da, skinuli smo i kateter. Ostaje nam samo da kaki, nije vec puna cetiri dana, pa se cesto zali da je boli stomacic.
Danas smo upoznali i malog drugara iz Beograda, Andriju, dosao je sa batom, mamom i tatom da ga operise Dr. Davidoff i ukloni Neuroblastom. Molite se i za njega da sve prodje kako treba, presladak je.
Jos sutra antitela i od nedelje smo, Boze zdravlja, na "slobodi".

12. Jul

Poslednji dan ovog ciklusa je prosao manje vise ok. I dalje imamo problema sa  praznjenjem stomacica - sesti dan bez stolice i pored tri razlicita leka koje pije za to svaki dan. Nesto malo smo jeli, svratili i do igraonice i to je to. Bitno da je osmeh na mestu.


Tokom noci nazalost temeperatura 41, a ni rezultati krvi nisu dobri, tako ostajemo bar jos jednu noc u bolnici.

1 comment:

  1. Držimo pesnice da ova četvrta što bezbolnije prođe!Njen osmeh hrabri i nas!Šaljemo tople pozdrave !

    ReplyDelete