SARA

SARA

Monday, April 28, 2014

Ciklus I - Hemoterapija

22. April

Primljeni smo na analize rano ujutru i vrlo brzo su ustanovili da je nazalost operacija u ovom momentu nemoguca, te je njihova preporuka da odmah sledeceg dana krenemo sa prvim ciklusom hemoterapije. Prvih 6-7 dana cemo biti iskljucivo u bolnici. Postoji ukupno sest ciklusa, prva dva su identicna i traju po 21 dan. Sutra cemo imati samo samo sat vremena hemoterapije, a vec od cetvrtka se na taj deo dodaje jos 4 ili 8 sati ubrizgavanja antitela. Sara se drzi odlicno, stoicki podnosi sve preglede...suzicu smo pustili samo na vadjenju krvi, ali i to je proslo brzo.

23. April

Uspesno smo prosli prvu hemoterapiju, trajala je sat vremena, malo smo nakon toga povracali, ali nije bilo drugih propratnih posledica. Lepo smo spavali. Veseli smo :)

24. April

Vec dva dana nas upozoravaju kako je prvi dan davanja antitela najtezi i da budemo spremni na mucne scene. Hvala Bogu, mimoisle su nas. Samo je na pocetku Sara imala problema sa disanjem, ali to je reseno tako sto su produzili unos antitela sa cetiri na osam sati. Ostatak terapije je prosao odlicno, nismo imali mukicu, mnogo smo spavali...

25. April

Svi hvale nasu Saricu kao izuzetno kooperativnu, kazu da skoro nisu imali slicnog pacijenta. Kako udje neko od osoblja, Sara vec zna unapred da li daje prstic za merenje pulsa, otvara usta za merenje temperature ili jednostavno pruza ruku za merenje pristiska. Kao da ovo radi vec godinama. Sjajna je! I ovaj dan je prosao bez problema, stvari na koje smo vec navikli su povremene visoke temperature i slab apetit, nista neuobicajeno... Igrom i osmehom lecimo sve!


26. April

Kako se blizi kraj prve serije terapija u bolnici, tako smo i mi sve uigraniji. Jednu noc sam dezuran ja, drugu baka, tako da smo uvek dovoljno svezi da izguramo dan bez problema. Sve ce biti lakse kad nas puste na kucnu terapiju. Ni danas nismo imali problema, ako izuzmemo malo crvenilo na ledjima i stomaku koje lecimo kremicama i tradicionalno - blagim ceskanjem :)

27. April

Docekasmo i poslednji dan dugometraznih bolnickih terapija. Ne jedemo, pijemo samo vodu, ceskamo se...stanje redovno ako mogu da konstatujem. Mnogo olaksava saznanje da cemo sutra biti otkaceni sa velikog broja kablova, da prestajemo sa morfijumom, jer vise nece biti bolova... Mnogo smo spavali i tek povremeno je Sara skupila snage da provoza vozic na tabletu koji je pred put dobila od Stefana, naseg kumceta. Popodne smo saznali da nas mozda zakaci i Tornado, ali smo, gle cuda, ovog puta imali srece. Nazalost bilo je poginulih u Arkansasu i Oklahomi.

28. April

Zasluzeni dan odmora! Rade se redovni testovi i analize i nadamo se da ce danasnji dan i noc proci bez povisene temperature kako bismo koliko sutra mogli van bolnice. Vec smo mnogo veseliji, lekovi nam ne spustaju bioritam, tako da je Sarica stigla i do igraonice kojih ovde ima na svakom koraku.

Igrali smo se, pricali, malo i osisali...vreme je za spavanjac!


I ne zaboravite, cuda su moguca! Molite se za nas! Neizmerno vam HVALA svima na podrsci, sa vama je mnogo lakse!


3 comments:

  1. Svaka reč je suvišna, kojom bi ukazali na vašu hrabrost i borbenost! Znamo da ćete iz ove bitke izaći kao pobednici! A to nije čudo nego realnost koju svi sa nestrpljenjem očekujemo!

    ReplyDelete
  2. Molimo se svaki dan za vas,za malu lepoticu,verujemo da ce Sara pobediti i vratiti se popuno zdrava ,nasmejana,preslatka kao sto vec jeste... Po mogucstvu sto pre i jedva cekamo !

    ReplyDelete
  3. Drzite se, svim srcem smo uz vas! Ljubimo milion puta u sva ta mesta koja bockaju...Preguracete i pobedicete! :*

    ReplyDelete