SARA

SARA

Wednesday, May 14, 2014

Ciklus II - Hemoterapija

14. Maj

Danas smo dobili dugo ocekivane rezultate skenera, vredelo je cekati!
Docekali su nas sa informacijom da nam je ANC 5300, sto nismo ni sanjali, a onda su krenule da se redjaju fantasticne vesti o napretku ostvarenom tokom prvog ciklusa hemoterapije.
Sarin tumor je sada 25% manji, najveci deo tumora oko ociju koji je pretio da joj ugrozi vid je sada nestao, jetra koja je zbog tumorske mase bila drasticno veca i pomerena maltene kod karlice, sada je ponovo na svom mestu i manja je 5cm. Uz to su i limfni cvorovi znatno manje zahvaceni nego sto su to bili pre prve hemoterapije. Jednostavno smo ostali bez texta! Doktori su odusevljeni napretkom u tako kratkom periodu i definitivno nam ove informacije daju dodatni vetar u ledja za ono u sta nismo ni sumnjali, a to je Sarina velika pobeda u ovoj utakmici!
Upravo smo primljeni u bolnicu, odradili smo rutinski deo pregleda, prikljuceni smo na infuziju i izjutra krecemo sa drugim ciklusom hemoterapije.
Hvala vam svima na bezrezervnoj podrsci!!!







15. Maj

Prvi dan drugog ciklusa hemoterapije je prosao odlicno. Sarita je dobila ista dva citostatika kao i tokom prosle hemoterapije i podnela ih je znatno bolje, nije bilo povracanja, a apetit je ostao na zavidnom nivou(citajte na nivou kao kod tate). Dobar deo dana je lepo odspavala kako bi sto odmornija docekala sutrasnji, drugi i obicno najtezi dan svakog ciklusa kada se dodaju antitela na pomenute citostatike.


16. Maj

Daleko najtezi dan do sada, iako nije tako delovalo u pocetku. Nakon dva citostatika sve je bilo u redu, kao i posle prvog sata Antitela. Nakon toga krecu plakanja, kukanja, mnogoo povracanja, groznica sa temperaturom od preko 40 stepeni...Ni velike kolicine morfijuma nisu mnogo pomogle.
Trenutno je nesto stabilnije i nadamo se da je noc bez stresova pred nama, a vec sutra mora biti bolje!



17. Maj

Mirna noc i sjajan dan za Saricu danas! Upravo su zavrsena i antitela, sve je proslo odlicno bez ikakvih propratnih posledica. Prosto je neverovatno koliko su razlicite reakcije na iste terapije u samo 24 sata. Nemamo cak ni temperaturu!
Dobili smo danas i raspored za naredni period, krajem maja cemo raditi sakupljanje celija kostane srzi koje ce biti zamrznute i koristice se nakon sestog ciklusa hemoterapije tokom transplatacije kostane srzi.
Za treci dan juna je rezervisan PET Skener, a za 5. jun MIBG skener, gde cemo videti koliko napredak je ostvaren i da li su se stekli uslovi za operaciju i odstranjivanje tumora.



18. Maj

One more to go! Sutra nam je, nadamo se, poslednji bolnicki dan u ovom ciklusu, a svakako poslednji dan Antitela. Sve je proslo kako treba danas, Sarica je imala odlican apetit, a ostalo je bilo pod kontrolom.



19. Maj

Danas je tacno mesec dana od kako smo dosli u Memphis. Uh, mnogo toga se izdesavalo za to vreme...
Ono sto je najbitnije je da smo danas zavrsili i peti dan drugog ciklusa hemoterapije, tako da su na redu injekcije , vise nema antitela!!! Yupi! Hvala Bogu, ni danas nije bilo nikakvih problema, tako da se nadamo da ce nas sutra popodne pustiti kuci.
Hvala vam svima puno na svakodnevnoj podrsci!!! Ljubimo vas sve!




13 comments:

  1. Jes, jes, jes!!Fantasticno!!Juče smo ove vesti razmenili u "štabu" u Beogradu, pa iako je kiša pretila da nas potopi, nama je sijalo sunce!!:)
    Bravo Sari,bravo tata i bako, samo napred! :)

    ReplyDelete
  2. :) :) :) :) :) :) :) :) Bravoooo!! Divne vesti!! <3

    ReplyDelete
  3. SUPEEERRR ...BRAVVOOO... SAMO NAPRED, DO KONACNE POBEDE :) :) :)

    ReplyDelete
  4. Samo hrabro!!! Svi smo uz vas.

    ReplyDelete
  5. Braaavooo!!! Divne vesti,poljupci za Saru!!

    ReplyDelete
  6. Bravo za malu tetkinu ljepoticu!!!! Svi smo u mislima s Vama!!!!! Ljubim Vas!!!! :*

    ReplyDelete
  7. Ljubimo vas puno puno... Samo napred!!!

    ReplyDelete
  8. Hrabri mali Saris :) Samo napred!!! Svi smo uz vas. Brinemo o Tanji dobro, ne brini. Vole vas puno Milos i Visnja :* :* :*

    ReplyDelete
  9. Boki, bas mi je drago da su rezultati odlicni i da stvari idu u zeljenom pravcu. Svi u firmi mislimo na Saru i tebe i redovno smo obavesteni sta se desava iz dana u dan. Nadam se da ce posledice druge hemoterapije brzo proci i da ce rezultirati jos boljim rezultatima. Ljubi Saricu, a ja kao sto sam ti rekao, dobijam info od Milice i ocekujem lepe vesti.

    ReplyDelete
  10. Sjajno vam ide... samo napred do konacne pobede...pozdrav sa Tasa.

    ReplyDelete
  11. samo hrabro, do konacne pobede :)

    ReplyDelete
  12. Tiho se radujemo da ne ureknemo dosadanšnji uspeh i ohrabruje nas svaki Sarin osmeh posle težih etapa terapija..Hrabroj trojci želimo da što bezbolnije izgura ovaj težak period života..Kiss za Saritu od svih nas.

    ReplyDelete
  13. Drž' se Saro, saborče naš!! :**

    ReplyDelete