SARA

SARA

Monday, June 22, 2015

Plan je sledeci...

22. Jun

Proslo je desetak dana kako smo se vratili kuci. Sve funkcionise perfektno, Sara se brzo privikla na okruzenje, sve joj je poznato, heroj nista nije zaboravio.
Polagano prolazi i jet lag.

Sledeci korak u ovoj maratonskoj borbi je prvi pregled koji je vec zakazan za 29 i 30 septembar u Memfisu. Tada cemo sve ispocetka sto se tice biopsije kostane srzi, svih skenera... Identicne kontrole cemo imati narednih pet godina, s tim sto su u prve tri godine kontrole intenzivnije, prvo na 4 meseca, onda na svaka dva. 
Nakon pete godine Sara i zvanicno postaje Survivor.
Do prve kontrole Sara pije jedan lek za imunitet svako jutro i to je to. Korigovali smo ishranu sto je prihvatila jako dobro, a planiramo da je vodimo i na fizikalnu terapiju kako bi dodatno ojacala i na tom polju.

Definitivno necemo biti mnogo aktivni na blogu u narednom periodu, ali cemo tu i tamo, 2-3 puta mesecno pisati kako Sarita napreduje.



Wednesday, June 10, 2015

Dobrodosla kuci!

10. Jun

Sara je stigla kuci!
Letovi su proslo odlicno, Sara je bila fantasticna tokom celog puta, a imali smo i jako lep docek na aerodromu.




Monday, June 8, 2015

Bitka je dobijena!

8. Jun

Dragi moji, 
Moj avion je spreman! Pobedila sam!
I poslednji rezultat koji smo cekali je odlican, tumor markeri su negativni! Svi smo neopisivo srecni! Bilo je ovo dugo putovanje za mene, pravi maraton! Mnogo toga sam prosla, ali jos ne znam da brojim preko deset, pa necu o tome. Vracam se kuci u sredu!

Hvala vam svima na neiscrpnoj podrsci!
                               Vasa Sara
P.S.
Specijalno hvala za moju mamu koja je uvek bila samnom, cak i kada fizicki nije bila tu. Hvala joj za bezuslovnu ljubav.
Hvala joj i sto sam dosla ovde sama, a uskoro cu dobiti i drugu seku. Mada kazu mi da je za to malo zasluzan i tata :)



Monday, June 1, 2015

Veliko finale

1. Jun

Juce su pocele finalne analize odlicnim rezultatima krvi, npr bela krvna zrnca su dostigla najvisu vrednost od otkrivanja bolesti. Tako da valjalo bi po onoj narodnoj, ako se po jutru dan poznaje....

Danas je to vec bilo znatno teze. Na "meniju" smo imali dva skenera i biopsiju kostane srzi. Imali su jako veliki problem da Sari pronadju venu(jedina situcija u kojoj nam je bilo zao sto nemamo lajn), tako da se sita namucila i isplakala. Na kraju su morali da je uspavaju ne bi li je jos nekoliko puta izboli i konacno ubacili braunilu koja ce nam i sutra valjati za MIBG injekciju. Sta ce jadna, debelokozac na tatu. Bila je pod anestezijom dobra tri sata, ali se iz iste probudila sjajno, bez ijedne suzice. 

Sutra nastavljamo pregledom kod ocnog, pa fizikalnom i pomenutom mibg injekcijom. 
U sredu cemo imati jos mibg skener i onda sledi saopstavanje rezultata.
Najradje bi se sad "telepromtovao" kako kaze nas ministar...

Jedna mala anegdota za kraj, juce su Sari posle 3 nedelje prvi put merili kilazu u bolnici i posto je za to vreme kilaza skocila sa 12.9 kg na 14.1 kg, medicinska sestra nije po proceduri mogla da upise taj rezultat dok je jos jedna sestra ponovo ne izmeri, jer je to ozbiljan i pomalo neocekivan napredak.

Blizu smo! Samo jos malo!

Ljubimo vas sve, hvala vam svima redom na neiscrpnoj podrsci! 

           (Pre ulaska kod anesteziologa)
       (Po izlasku iz recovery room)

2. Jun

Danasnji dan je prosao bez stresa, brzo i lako. 
Sara je dobila cistu peticu na ocnoj klinici!
Ispratismo danas i drugaricu Sofiju koja je, hvala Bogu, polozila "maturski"! 
A posle smo sa Rogulicima obisli zooloski  vrt, simbolicno bas onako kako smo uradili i drugi dan po dolasku u Memfis.
Sve je spremno za dan Pobede.


3. Jun

Danas je tacno godinu dana od Sarine operacije. 
Nadali smo se da cemo imati finalne rezultate i kartu za kuci, ali cemo jos malo da testiramo elasticnost zivaca. Bas su rastegljivi. 
Da se vratim na rezultate, CT skener i MIBG su odlicni, nema znakova tumora. PET sken je pokazao neku tacku koja je zasvetlela u stomaku, ali veruju da nije tumor. Biopsija kostane srzi i tumor markeri jos nisu gotovi i ocekujemo ih u narednim danima, a bi trebalo da potvrde da smo spremni za put kuci.
U medjuvremenu druzenje i treniranje zivaca posto nemamo vise nista u bolnici.
Vredno pomena je da je i nas heroj jos jednom izdrzao mibg skener bez anestezije, sat i kusur bez pomeranja u pozi ispod. 




4. Jun

Najlepsi poklon za tatin rodjendan. 
U smiraj dana je stigao info da je kostana srz negativna!!! Nema tumora!!!
Ostaju nam jos tumor markeri koji ce biti gotovi sutra ili u ponedeljak, a onda i povratak kuci posle dugiih 14 meseci nadamo se.